Over OEI

Story

Stichting  "OEI" (Op Eigen Initiatief) is per 1 juli 2009 opgericht met als doelstelling activiteiten te organiseren ten bate van de verstandelijk en meervoudige gehandicapten, door een team van zeven vrijwilligers/sters die zich al meerdere jaren inzetten tijdens de jaarlijkse Paaskermis en de Tiroler avond voor verstandelijk en meervoudige gehandicapten uit Enschede en omstreken. 

In 1980, is Gerrit Nijland samen met een kermis exploitant gestart, met als doel een groepje van 35 kinderen uit een dagverblijf in Enschede gratis te laten draaien. 

Het werd een succes, het aantal deelnemers is in de loop der jaren enorm gestegen. 

De Kermis voor verstandelijk en meervoudige gehandicapten vind plaats in het "Volkspark" te Enschede, deze wordt gehouden op een donderdagmorgen voor of na de Pasen van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kermis is gratis voor deze doelgroep opengesteld met medewerking van commissie beheer van het "Volkspark", Gemeente Enschede en de exploitanten. 

In 2010 tijdens het 30 jarig jubileum waren er 1.200 deelnemers en 700 vrijwilligers die voor begeleiding zorgen naar en tijdens de Kermis. 

De Tiroler avond vind tot nu toe eens in de vier jaar plaats en wordt bezocht door ongeveer 300 deelnemers. De vraag is dan ook om deze avond vaker te houden. 

Helaas is Gerrit Nijland de oprichter en voorzitter van de stichting op 6 juni 2012 overleden. We zullen hem als persoon en als voorzitter van Stichting Oei enorm missen, maar vinden het ook heel fijn om daarmee verder te gaan waar hij mee begonnen is.


Team Stichting OEI